1 Şubat 2013 Cuma

Son Zamanlarda İzlediklerim




Uzun zamandır blogu güncelleyemiyordum.Artık bir yazı yazmanın zamanı geldi sanırım.Bu yazıda şu sıralar izlediğim sadece iki filmden bahsedeceğim: The Perks of Being a Wallflower ve Silver Linings Playbook.İki filmin de sakin ve iliskilerle ilgili olması tamamen tesadüf oldu.



The Perks of Being a Wallflower, vizyona girmesini beklediğim filmlerdendi ve tabii ki ülkemizde vizyona girmedi.Ben de malum ortamlardan edindim filmi.
Charlie isimli icine kapanık gencimiz (Logan Lerman) en iyi arkadasının intiharından sonra iyice icine kapanmıstır.Tabii liseye baslayacak, arkadas edinmesi gerekecektir.Burada patrick (ezra miller) ve kardesi sam (emma watson) ile arkadas olur.Biz de charlie'nin kabuğundan çıkışına tanık oluruz.








Stephen Chbosky tarafından yazılmış aynı isimli romandan uyarlanan ve gene chbosky'nin yazıp yönettiği bu film dısarıdan bakıldığında 65321357890  tane gençlik filminden biri gözüktüğü doğru ama kesinlikle benzerlerinden farklı, "michael'a mı versem david'e mi?" gibi sorunlara değil gençler için daha önemli sorunlara parmak basıyor. Logan lerman ilk başta biraz abartarak oynuyor gibi gelse de sonradan performansını beğendim.Ezra miller filmin yıldızı bana kalırsa.
 Filmi izleme sebebim olan Emma watson ise kesinlikle  hermionie rolünü üstünden atmış ve iyi oynamış.Buna çok sevindim çünkü pek sevmediğim daniel raddcliff  dahil  harry potter oyuncularının hepsi iyi yerlere gelsin istiyorum. Rupert-Emma-Daniel üçlüsü içinden şuana kadar oynadıkları ve oynayacakları filmleri en iyi seçen Emma Watson.Büyücü kız olarak kalmak istemediği belli.

















Yeniden filme dönersek önce harika müzikleri sonra oyunculukları ve konusuyla çok hoş ve türdeşlerine göre daha karanlık ama gösterdiği dostluklarla birlikte sizi mutlu eden bir film perks of being a wallflower.Akılda tutulası birkaç cümlesi de mevcut.Günümüzde değil de geçmişte geçmesi ise filmi iyi yapan başka detaylardan. Tabii IMDb puanına bakarak cok sey beklemeyin.Gerçi  filmle ilgili beklentilerinizi imdb puanına göre belirliyorsanız siz de iyi yapmıyorsunuz.Çünkü imdb çoktan güvenilirliğini yitirmiş bir site bana kalırsa.Bunun kanıtı olarak verilebilecek onlarca örnekten en güncel olanı  Celal ile Ceren filminin toplu bir çalışmayla imdb bottom 100 listesinde birinci sıraya yerlestirilmis olması ve bunu yaparken listedeki diger filmlere de 10 puan verilmiş olması.



  Silver Linings Playbook aldığı oscar adaylıklarıyla bu senenin göze çarpan filmlerinden biri.Filmi izledikten sonra düşündüğüm şey ''Karşımızda cidden 8 oscar adaylığına sahip bir film mi var yoksa sadece türünün iyi örneklerinden biri mi?'' oldu. Ama sonra illa tarih filmlerinin oscara aday olması gerekmediğini, iyi olduğu sürece bir romantik komedinin de oscara aday olabilmesi gerektiğini düşündüm.Bana kalırsa Silver Linings Playbook çok güzel ve tatlı bir film.








Biraz sinirli bir arkadaş olan eski öğretmen Pat, tedavi olduğu yerden ailesinin evine döndüğünde eski karısıyla barışmak ister.Tabii karısı uzaklaştırma emri bile çıkarmıştır Pat için.Pat, karısının arkadaşının kardeşi :P Tiffany ile tanışır ve eski karışına ulaşmak için birlik olurlar.Tabii Tiffany'nin de pek sağlıklı bir insan olduğu söylenemez.Bize de bu iki hasarlı insanın ilişkisini izlemek düşer.
 
Gayet sıradan olan bu konu  çok iyi işlenmiş ve ortaya çok sevimli, insanı iyi hissettiren bir film çıkmış.Jacki Weaver, Robert De Niro reyiz ve Bradley Cooper'ın performansları çok iyi.Özellikle bradley cooper beni çok şaşırttı.Ama bu filmin bir yıldızı var ve o kesinlikle Jennifer Lawrence.Kendisini zaten çok seviyorum ve bu filmle beraber 23 yaşında ikinci oscar adaylığını elde etmiş oldu.Altın küreyi kazandı, sag awardsı kazandı ve heykelciğin en güçlü isimlerinden.Bana Amour filmindeki performansıyla Emmanuelle Riva kazanacakmış gibi geliyor ama olsun Jennifer kalbimizin birincisi :P Umarım Jennifer Lawrence, nam-ı diğer katniss everdeen ya da girl on fire heykelciği kazanır.

Silver Linings Playbook, beklentilerinizi yükseltmediğiniz sürece beğenebileceğiniz, iyi oyunculuklarla bezeli, tekrardan izleyeceğime emin olduğum bir film.

Gereksiz Not:Bradley'e (çok samimiyiz) kısa saç, Jennifer'a siyah saç iyi gitmiş.

 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazabildiğiniz kadar yazınnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...