27 Nisan 2012 Cuma

Yeraltı Günlükleri Serisi



Tıpkı herkes gibi benim de Açlık Oyunları serisi ile tanıdığım Suzanne Collins'in başka bir serisi daha olduğunu duyduğumda merak etmiş ve beklentilerimi düşürerek de olsa ilk iki kitabı okumuş ve diğer kitapları beklemeye başlamıştım.Son kitabı da  geçtiğimiz günlerde bitirince, bu seri hakkında da bir şeyler yazmam gerektiğini düşündüm.




Öncelikle konusunu anlatayım:
11 yaşındaki Gregor, zor günler geçirmektedir.Yaşıtları gibi yaz kampına gitmektense o, annesi ile beraber hasta büyük annesine ve kendisinden küçük iki kız kardeşine bakar.Babası yoktur. Bir gün kaybolmuştur ve bir daha da ondan haber alamamışlardır.
Evlerinin bodrumunda çamaşır yıkarken, 2 yaşındaki kardeşi Bot, bir tür hava boşluğunun içine düşer ve Gregor da Bot'un peşinden gider. İstemeden de olsa gittikleri yer daha önce gördükleri hiçbir yere benzemiyordur. Soluk tenli insanlar, konuşan ve çok büyük olan yarasalar,hamam böcekleri, sıçanlar ve daha birçok canlının bulunduğu bu dünya onları beklemektedir...



Öncelikle, benim gibi Açlık Oyunları serisini çok sevmişseniz size şunu söyleyeyim: Açlık Oyunları kadar iyi bir seri beklemeyin.

Şuanda okumayan herkesin şevkini kırdığıma eminim ama şöyle bir şey de var: Kötü bir seri de beklemeyin. Her kitabı diğerinden biraz daha iyi oluyor çünkü.
Evet konusu, olayların tahmin edilebilirliği ve karakterleri kitabı biraz daha çocuk kitabı gibi yapsa da her kitapla birlikte konular ciddileşiyor ve kitap gittikçe olgunlaşıyor.


Her ne kadar okunup unutulacak çerez bir kitap olsa da kendi görevini yerine getiriyor ve kafa dağıtmamızı sağlıyor bu seri. Collins'in tıpkı Açlık Oyunlarındaki gibi okuyucusunu ciddiye alıp onu düşünmeye itmesi bu seriyle ilgili çok beğendiğim ve sevdiğim şeylerden. En iyisi olduğunu düşündüğüm 5. kitap da bu konuda gayet doyurdu beni.
Baş karakterimizin 11 yaşında olmasıyla ilgili bazı sorunlarım var ama. Keşke 11 değilde bir 13-14 olsaymış Gregor.Öyle olsaydı yaptıkları gözümde daha inandırıcı olabilirdi.

Sonuç olarak, Açlık Oyunları kadar iyi olmasa bile kendi görevlerini güzelce yerine getiren okunması kolay, eğlenceli bir seri Yeraltı Günlükleri.Pek önemli bir referans değil evet ama ben  okurken zevk aldım ve tavsiye edebilirim size.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazabildiğiniz kadar yazınnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...