16 Mart 2012 Cuma

Bıçak Sırtı

Tess Gerritsen

İlk defa Tess Gerritsen okudum.Tess Gerritsen ile Bıçak Sırtı gibi hoş bir kitapla tanıştığım için çok memnun oldum. :P
Kitabı okurken bir karar aldım. İlk defa okuduğum yazarları bloguma yazarken -ne kadar ünlü olurlarsa olsunlar- onları kısa bir şekilde tanıtacağım.Tess'e ve kitap hakkındaki düşüncelerime geçeceğim ama önce  kitabın konusu....



Mesleğine başlayalı birkaç yıl olmasına rağmen çok başarılı ve kusursuz bir sicile sahip olan Kate Chesne'nin, en son girdiği ve sorunsuz olması beklenen ameliyatında beklenmedik olaylar olur ve aynı zamanda sevdiği bir arkadaşı olan hastasını masada bırakmak zorunda kalır... Haliyle hastanın yakınları ve hastahane yönetimi  Kate'i suçlu bulurlar.Tüm bunların üstüne, bir katil teker teker hastahane personellerini öldürmeye başlar.Katilden kurtulmayı başaran tek isim olan Kate, hiç sorunu yokmuş gibi birde peşindeki psikopat katille uğraşır...

  Küçük olmayan yazılarıyla birlikte roman 347 sayfa sürüyor.Gayet sürükleyici ve ara sıra sağıma soluma bakmadım da değil :)
 Her ne kadar başarılı bir gerilim kitabı olsa da romandaki aşkın evrelerini de güzel anlatmış Tess Gerritsen.Kitaptaki olayları çok zorlama ya da  gerçek dışı bulmadım.Sanıyorum romanda doktorlukla ilgili şeylerin çok fazla olmasa bile bulunması ve Tess Gerritsen'in kendisinin de doktor olması bu görüşlerimin ortaya çıkmasını sağladı.Kitapla ilgili olumsuz bir şey söyleyeceksem şunu söyleyebilirim: Sonları daha iyi olabilirdi.Bunun dışında gayet güzel.
Eğer benim gibi daha önce Tess Gerritsen okumamışsanız rahatlıkla başlamanızı söyleyebilirim. En azından bu kitaba :P Bir iki kelime ile ifade etmek gerekirse: Tutku, gerilim ve maceranın güzel bir birleşimi Bıçak Sırtı.



Yukarıda gördüğümüz yazarımız Tess (çok samimiyiz).Kendisi dahiliye uzmanıymış ama  sonradan bırakmış ve tüm zamanını yazmak için kullanmaya başlamış.Çıkardığı tıbbi gerilim kitaplarıyla New York Times listelerinde birçok defa çok satanlarda yer almış.Kitapları 40 dile çevrilmiş.Dünyada 25 milyondan fazla okura ulaşmış.Şuan birçok kişi tarafından korku-gerilim edebiyatının kraliçesi olarak nitelendiriliyormuş.
Bu sene İstanbul Kitap Fuarına geldi kendisi.Türkiye'yi de çok beğenmiş. Türkiye ile ilgili Şöyle  de bir yazısı var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazabildiğiniz kadar yazınnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...