9 Eylül 2011 Cuma

Karmakarışık

                                                                            

  Bilenler bilir, film bilgim çok geniş değildir. Film izlemeyi çok severim ama izlemediğim için yuh diyebileceğiniz onlarca film vardır.Arada birkaç film izlememe rağmen en son yaptığım film eleştirisinin (TIK) de bir animasyon olduğunu düşünürsek, animasyon sevdiğimi söyleyebiliriz sanırım.Karmakarışık da çok hoş bir animasyon.
Güzel, sihirli ve uzun (gerçekten çok uzun) saçlarını kesebilecek kötü adamlar var diye 18 yıldır bir kuleden çıkmayan Rapunzel adlı bir kızımız vardır.Bir gün  Rapunzel,yanlışıkla kuleye gelen  Flynn Rider adlı bir hırsızı esir olarak alır, çaldığı tacı saklar ve bir anlaşma yapar.
Eğer kızımızı güvenli bir şekilde yarınki doğum gününde yanacak fenerleri izletmeye götürürse, ona çaldığı tacı geri verecektir

   Film, kızın isminden ve saçlarından da anlaşılacağı gibi Rapunzel masalının komik bir uyarlaması.Son zamanlarda çok sık yapılıyor bu.(İyi olduğu sürece bir problemim yok)Bu filmi geç izlememin sebebi vizyondayken gidecek birini bulamamam ve sonradan da unutmam. Ben animasyonların (özellikle bu tür animasyonların) ciddiye alınmamasından nefret ediyorum.Arkadaşıma şu animasyon gelmiş gidelim desem: ''Ya çizgi filme mi gideceğiz haha'' der.Ama bilmez ki o animasyonlarda ne kadar nüktedan diyaloglar, komik olaylar ve bazen ağlanacak sahneler vardır.



.Tekrar filme dönersek; Rapunzelin ve Rapunzelin annesinin sesleri çok güzel. Şarkılar güzel ve sözler çok iyi.Karakterler çok eğlenceliler. Korumacı bir bukalemun, çok iyi kılıç kullanan at gibi komik karakterler var.Böyle filmlerde olanların aksine güzel kızımızın muhtemel sevgilisi :  Yakışıklı, güçlü, ailesinin gurur kaynağı değil, düzenbaz, güvenilmez , hırsız herifin teki.Buda hoşuma giden detaylardan.
   2010 yılının anismayonları arasında kaynayan ve diğerleri kadar bilinmeyen Karmakarışık, bence çook eğlenceli, görsel olarak güzel,müzikleri güzel sevimli bir animasyon.IMDb puanına da bakarsak çoğu kişi benimle aynı fikirde gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazabildiğiniz kadar yazınnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...