6 Haziran 2011 Pazartesi

X Men- First Class



Bu filmde kendisi dışındaki mutantları araştıran genç bir Charles Xavier ve annesi öldürülmüş genç Magneto
ortak düşmanları Sebastian Shaw'ı durdurabilmek için birleşirler ve olası üçüncü dünya savaşını durdurmaya çalışırlar.Sevdiğimiz eski karakterlerle nostalji yapılabilecek, yeni karakterler öğrenilecek ve çok merak edilen eski Charles-Magneto ''dostluğunun'' nasıl oluştuğunu öğrenebileceğimiz bir film.
Puanım: 8/10
IMDB puanı:8.3/10





Charles ve Eric'in güçlerini keşfettiklerinden sonra amaçları için yaptıklarını, güçlerini nasıl geliştirdiklerini güzel ve yeterli anlatmış film.Serinin en son çekilen filmi olsada hepsinden öncesini anlatıyor X-Men first class. İleride yaptıkları tercihleri bilsekte  bunları hangi olaylara göre yaptıkları mantıklı sebeplerle verilmiş.Tam Wolverine olmadan da güzel, aksiyonlu bir X-Men filmi olabiliyormuş diyordum ki bir yerden 5 saniyeliğine de olsa çıktı bizim ego boy. (Hugh Jackman'a laf yok benim olayım Wolverine ile)Wolverine 'i sevmediğimden değil (aslında ilk üç filmde hiç sevmiyordum ama kendi filminde adamcağıza acıdığım için sevmeye başlamıştım ) fakat onsuz da X-Men olsa çok şey kaybetmeyiz sanki.Sevmiyorum ben kahramanları.                                                                                             

Sanırım Mystıque'i sevdiğimi herkes anladı.
Film mutantların ortaya çıkmasını fena bağlamadı bence. Beast'in ortaya çıkışını, Mystıque ve Charles'ın kardeşimsi olduğunu isimlerini nelerden aldıkları gibi gereksiz detayları da öğrenmiş olduk.Daha toy olan mutantçıklarımızın güçlerini geliştirmesini izlemek çok zevkliydi. Anlayamadığım şeyler de var mesela bir hatun kendini elmasa dönüştürebiliyor ve aynı zamanda düşünce okuyabiliyor.Bu ikisi arasında bir mantık yok ki.Ses dalgalarını kullanarak uçmak veya düşünce okuma yeteneğini ikna olarak kullanmak var olan gücünden yararlanmaktır. Fakat elmasa dönüşebilirken nasıl zihin okuyabilirsin? Olmamalı gardaaş birinden birini seç.

X Men serisini daha önce izlemeyen biri varsa bence kesinlikle izlemeli.(Çizgi romanları okumadım :( )  Ama şu sırayla izlerse daha mantıklı ve heyecanlı olabilir.  X-Men first class, X -Men başlangıç, X-Men, X-Men 2 ,X-Men 3






2 yorum:

Yazabildiğiniz kadar yazınnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...